Caută
Close this search box.

Written by Primară

Mere, insecte și-o poveste

,,Petronela Piure-de-mere” este o carte despre care am aflat de la părinții Emei, Raluca și Dan Mihai, care au venit să ne-o prezinte într-o manieră originală, căci toate activitățile au fost gândite în jurul acestui personaj simpatic.

Copiii au ascultat cu sufletul la gură câteva fragmente amuzante din primul volum, mai cu seamă că printre personaje se află o Rădașcă și alte insecte simpatice, iar noi avem în clasă mulți iubitori de astfel de vietăți. (Atât de mult iubește o fetiță Insectele, încât în clasa pregătitoare aduna toți gândacii din curtea școlii și îi aducea în clasă sau îi ascundea în ghiozdan să îi ducă acasă.

Pentru că Petronela avea casa construită într-un măr, părinții Emei au prezentat copiilor 6 soiuri de mere. Am aflat cu toții că soiul Salva este un soi nou obținut la Bistrița din încrucișarea soiurilor Golden delicios și Prima. Delicios!

Copiii au degustat fiecare soi, apoi au votat soiul de mere care le-a plăcut cel mai mult. Câștigător a fost Idared, dar preferatul meu a fost Salva, trebuie să recunosc! 
Am discutat apoi despre împărțirea mărului în jumătăți și sferturi, dar copiii ne-au uimit (din nou) cu volumul lor de cunoștințe, așa că lecția despre fracții va fi floare la ureche pentru ei…

Evident, lecția noastră s-a încheiat cu năsucuri pline de frișcă, căci atât de mult le-au plăcut bezelele de săptămâna trecută, încât azi au primit încă o porție generoasă din această prăjitură…
Picture of Simona Dana Dobrin

Simona Dana Dobrin

profesor învățământ primar

(Visited 250 times, 1 visits today)
Last modified: februarie 7, 2023