Caută
Close this search box.

Laude-Reut

Holocaust

Holocaustul este considerat drept cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. În prezent, termenul este utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea fiind stabiliți în Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din programul de exterminare a evreilor, denumit „soluția finală a problemei evreiești”, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, sub comanda fermă a lui Adolf Hitler.

 

 

Geocidul s-a produs în mare parte în lagărele de exterminare echipate cu camere de gazare pentru eliminarea sistematică în masă a oamenilor, aceasta fiind o trăsătură definitorie și fără precedent a ceea ce astăzi numim Holocaustul. Lagărele au fost construite cu scopul de a ucide milioane de oameni, în principal prin gazare⁠. Cele mai cunoscute lagăre de exterminare au fost Auschwitz-Birkenau, Treblinka, Sobibor şi Belzec.

 

 

 

 

Holocaustul în România a însemnat prigonirea și exterminarea evreilor de pe teritoriile controlate de statul român între anii 1937-1944, mai precis de la primele legi anti-evreiești ale guvernului Goga-Cuza și până la lovitura de stat din 23 august 1944.

Ziua Națională a Comemorării victimelor Holocaustului este marcată în data de 9 octombrie, zi în care, în anul 1944, a început deportarea a peste 26.000 de evrei din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Gura Humoruluiși din alte localități din vecinătate către Transilvania, după ce la 14 septembrie 1941 începuse deportarea evreilor din Basarabia și Bucovina.

The International March of the Living

March of the Living 2018, Polonia
March of the Living 2019, Polonia

1700 de ani de istorie și cultură evreiască în Germania (321-2021)

Scopul evenimentelor, la care vor participa personalitati marcante din domeniile diplomatiei, culturii si educatiei, este de a oferi tinerilor, precum si publicului larg interesat de istorie, cultura si arta o ampla perspectiva asupra mostenirii culturale evreiesti in Germania de-a lungul secolelor, pentru a promova in acest mod valorile tolerantei si multiculturalitatii.
(Visited 994 times, 1 visits today)