Caută
Close this search box.

Written by Gimnaziu, Liceu

International Mock Trial on Human Rights, New York, 2023 | FOTO & VIDEO

Momente delicate ale istoriei au fost retrăite, la finalul lunii ianuarie, la sediul ONU din New York. În premieră pentru țara noastră, o delegație formată din 12 elevi, însoţiţi de fondatoarea Complexului Educational Laude-Reut Tova Ben Nun-Cherbis au reprezentat România în cadrul unui proces simulat, care l-a avut în boxa acuzaților pe Ernst Rüdin, creierul legislației „igienei rasiale”, promotor al programului nazist de sterilizare forțată.

Extrem de hotărâţi, liceenii Laude-Reut au oferit o demonstraţie de curaj şi de cunoaştere a istoriei de-a dreptul impresionante.

Cei 32 de elevi din cele 15 delegații din întreaga lume nu s-au sfiit să împartă dreptatea după decenii de suferinţă a unui popor greu încercat.

Aşadar, după mai mult de un an de pregătire, liceenii Laude-Reut prezenți la International Mock Trial on Human Rights au intepretat magistral roluri de procurori, respectiv avocați, în procesul fictiv împotriva lui Ernst Rüdin, inițiatorul legislației „igienei rasiale”.

Împreună cu elevi și studenți din toata lumea, l-au interogat pe așa-numitul părinte al legislației „igienei rasiale”, susţinându-şi argumentele în fața unui complet de judecată format din juriști reputați pe plan internațional.

A fost un prilej de a cunoaște istoria și de a trage învățămintele corecte.

Despre prestația delegației României la International Mock Trial on Human Rights a transmis și televiziunea Antena 3, materialul putând fi urmărit mai jos. 

 

(Visited 285 times, 1 visits today)
Last modified: februarie 3, 2023