Caută
Close this search box.

Written by Gimnaziu, Gradiniță, Primară

TEACHER APPRECIATION WEEK 2023

Teacher Appreciation Week este un eveniment internațional organizat în fiecare an, în prima săptămână completă a lunii mai. Organizat pentru prima dată în anul 1953, la inițiativa primei doamne a SUA din acea perioadă, Eleanor Roosevelt, în anul 1980 a devenit eveniment național și a fost mutat din martie în mai.

Săptămâna Aprecierii Profesorilor în Complexul Educațional Laude-Reut a început marți, 2 mai și s-a încheiat cu bucurie și melancolie într-o însorită zi de vineri, 5 mai.

Experiența a fost cu totul și cu totul specială, oferind atât echipei manageriale, cât și copiilor și familiilor acestora șansa de a-și exprima aprecierea față de efortul necontenit al cadrelor didactice de a face tot ceea ce este mai bine pentru elevii lor.

Astfel, în fiecare dimineață, profesorii au fost invitați la o cafea, un ceai sau ceva dulce, pentru a începe ziua cu voie bună și energie.

Prima zi din Teacher Appreciation Week a fost denumită PAMPERING DAY, iar profesorii s-au bucurat de câte-un mic semn de apreciere din partea copiilor, precum și de un voucher de apreciere, ca amintire a acestei prime zile din Săptămâna Aprecierii Profesorilor. Pe ușa fiecărei clase și pe holul școlii  au fost afișate plicuri frumos decorate, dedicate fiecăruia dintre profesorii noștri. Aceste plicuri au devenit destinația multor bilețele de apreciere scrise de elevi, părinți sau profesori.

În a doua zi, BOOKS and FLOWERS DAY, profesorii au primit din partea copiilor hrană pentru minte și suflet, cărți. Fie ele de specialitate sau beletristică, vă asigurăm că în această zi toată lumea a fost în al nouălea cer, bucurându-se de comoara primită. Fiecare carte a fost însoțită de un semn de carte, ca amintire a acestei a doua zi din Săptămâna Aprecierii Profesorilor, precum și de flori create cu bucurie de copii, sub atenta îndrumare a profesorilor de arte plastice. Un alt moment special din această a doua zi a fost cel în care fiecare clasă a dăruit câte un ghiveci cu flori fiecărui department din școală, de la contabilitate și administrative, la secretariat, pază și securitate sau bucătărie. 

A treia zi, SUPERTEACHER DAY, a oferit fiecărui elev șansa de le oferi cadrelor didactice o felicitare de supereoi, investindu-i  cu drag și admirație cu superputeri demne de creațiile Marvel. Profesorii s-au și pus în pielea unor  supereroi din povești sau din filme, pentru a putea păstra aceste fotografii drept amintire a celei de- a treia zi din Săptămâna Aprecierii Profesorilor.

Ultima zi din Teacher Appreciation Week a fost intitulată THANK YOU, TEACHER! DAY. Cu ocazia acestei zile speciale, fiecare elev a pregătit câte o felicitare pentru profesori și fiecare clasă a realizat un album cu totul special, CLASS MEMORIES BOOK!

La finalul programului, profesorii s-au adunat în sala de sport și s-au bucurat de compania celorlalți, de râsete, de o felie de tort din partea echipei manageriale și o diplomă de apreciere, de prezența tuturor. Toți au urmărit cu emoție un film cu impresii ale copiilor despre cum își imaginează ei că arată universul unui profesor (Care crezi că este desertul preferat al profesorilor? Ce crezi că este cel mai greu pentru un profesor?, Ce calități ar trebui să aibă profesorul ideal? Dacă ar exista un emoji care să fie creat pentru profesori, cum ar arăta? Etc.). Suntem recunscători pentru o echipă inimoasă, creativă, sensibilă și muncitoare, care a reușit să ducă la bun sfârșit cu succes un proiect de o asemenea anvergură.

Mulțumim sincer tuturor celor care au contribuit, într-un fel sau altul, la această nouă ediție a TAW (Teacher Aprreciation Week), elevi, părinți, colegi, administratori, directori!

Semnat: ECHIPA TAW

(Visited 190 times, 1 visits today)
Last modified: mai 9, 2023