Caută
Close this search box.

Written by Gimnaziu, Gradiniță, Liceu, Primară

Primul centru de vaccinare deschis într-o şcoală din România, la Complexul Educațional Laude – Reut

Primul centru de vaccinare in scoala

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat elevilor și cadrelor didactice, va fi înființat în Complexul Educațional Laude-Reut, începând cu 13 septembrie.

Centrul de vaccinare va funcționa în cabinetele medicale existente în incinta școlii, iar vaccinarea va fi realizată de către cadre medicale specializate puse la dispoziție de DSP București, cu respectarea tuturor normelor de siguranță sanitară care se impun în acest sens. În cadrul centrului vor fi imunizaţi elevi, profesori, dar şi părinţii şi bunicii celor care frecventează orele şcolii private și doresc să se imunizeze împotriva COVID-19.

În contexul pandemic actual și în urma experienței unui an școlar dificil, în plină pandemie de coronavirus, suntem cu toții conștienți de importanța vaccinării pentru prevenirea îmbolnăvirii și pentru reluarea activităților zilnice în condiții cât mai apropiate de normalitate. De asemenea, știm cu toții cât de benefic și de important este, atât pentru elevi, cât și pentru profesori, actul educațional desfășurat față în față. De aceea, facem toate eforturile ca, în anul școlar ce urmează, toți elevii și cadrele didactice să se bucure în siguranță de prezența fizică în sălile de clasă, declară Tova Ben Nun-Cherbis, fondatoare și președinte al Complexului Educațional Laude- Reut.

Afli de la noi Care este succesul la BAC

Mă aflu azi aici în calitate de președinte al Comitetului Național de Vaccinare, dar și în calitate de părinte a doi copii, unul dintre ei merge anul acesta în clasa pregătitoare și celălalt în clasa a V-a și îmi doresc foarte mult ca de această dată copiii noștri să meargă în format fizic la școală. Este important să ne uităm ce fac celelalte țări și pot să vă spun că în acest moment în țări precum Franța, Spania, Italia, Danemarca peste 50% din copiii între 12 și 17 ani au primit cel puțin o doză de vaccin. De asemenea, personalul din învățămând este vaccinat în proporție de 90% în Italia, de exemplu. Doar în acest fel putem să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a se prezenta în format fizic la școală, a explicat colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, președintele CNCAV.

CITEȘTE și Cine sunt ALUMNI Laude-Reut

Mă vaccinez în primul rând ca să mă protejez pe mine. Chiar dacă fac parte din categoria de vârstă a persoanelor care sunt mai puțin afectate de acest virus, vreau să reduc acest risc la minimum. În al doilea rând, vaccinul este biletul meu spre Israel, unde plec la facultate pentru că Israelul nu mai permite accesul persoanelor nevaccinate, iar acesta este doar un motiv în plus să mă imunizez. Am ales să fac vaccinul chiar aici, în centrul din școală, pentru că îl fac în familie iar aici, la Laude-Reut, este familia mea, a povestit  Elton Dincă, proaspăt absolvent Laude- Reut.

Anunţul înfiinţării primului centru de vaccinare într-o unitare şcolară preuniversitară din România a fost făcut în cadrul unui eveniment la care a participat şi Excelența sa, David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică (DSP) București, doamna Oana Nicolescu, și a coordonatorului Centrului Național de Vaccinare (CNCAV), domnul doctor Valeriu Gheorghiță.

Autoritățile au anunțat că vor forma echipe mobile care să meargă în fiecare unitate de învățământ, acolo unde nu există cabinete medicale, vor strânge solicitări din partea părinților și vor stabili o dată la care echipele medicale să vină să imunizeze.

80% din personalul didactic al şcolii  este vaccinat anti-COVID

Potrivit datelor oficiale, în jur de 35 de mii de elevi care au între între 12 şi 15 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, adică aproape 5 la sută din cei cu aceste vârste. De opt ori mai puțin ca în Occident. La grupa 16-19 ani, acoperirea vaccinală e de aproximativ 20 la sută, de trei ori mai mică decât în țările din Vest.

IMAGINI de la deschiderea primului centru de vaccinare dintr-o școală din România găsiți și pe pagina noastră de FACEBOOK

(Visited 269 times, 1 visits today)
Last modified: septembrie 3, 2021