Caută
Close this search box.

Colegiul IDC Herzliya devine Reichman University, prima universitate privată din Israel

Comisia pentru Învățământ Universitar din Israel a aprobat schimbarea numelui prestigiosului colegiu IDC Herzliya în Reichman University, instituția de învățământ superior ajungând astfel să poarte numele fondatorului și președintelui ei, Uriel Reichman.

Tot acum, Reichman University, cel mai puteric partener educațional al Complexului Educațional Laude-Reut, a devenit prima universitate privată din Israel.


Comisia pentru Învățământ Universitar din Israel a analizat documentația depusă, considerând că aceasta, împreună cu activitatea desfășurată de IDC Herzliya, îi dă dreptul de a schimba statutul din colegiu în cel de universitate.


”IDC întrunește toate criteriile impuse pentru a primi titlul de universitate, garantând standarde academice și de cercetare excelente”, se precizează în motivarea deciziei comisiei, din 31 august 2021.


În 2018, colegiului IDC Herzliya i-a fost acordat de către aceeași comisie dreptul a conferi diplome de licență pentru disciplinele drept, științe computerizate și psihologie, însă nu și dreptul de a se numi universitate.


”Recunoașterea lui IDC Herzliya ca universitate este un pas extrem de important în evoluția sistemului educației universitare din Israel”, este de părere Amnon Rubinstein, reprezentant al conducerii universității. ”Acum, Israel se alătură celorlalte țări care au instituții private de elită alături de cele de stat”, a continuat acesta în cadrul unei declarații de presă.


Actuala Reichman University a fost fondată de către Uriel Reichman în 1994, cifra absolvenților fiind, în prezent, de 32.000. În acest an universitar sunt înscriși aproximativ 8.300 de studenți de elită din întreaga lume, printre care se numără și alumni ai Complexului Educațional Laude – Reut. Printre  studenții Reichman University (IDC Herzliya) se numără elevii Laude-Reut Ioana Mogoș, Alex Klein, Matei Vlădescu, David Morărescu și absolvenții de anul acesta Elton Dincă și Filip Grosu. Ioana, Alex și David au studiat Diplomație, disciplină pe care, din acest an, o vor studia și Elton și Filip, iar Matei a studiat Business. Ioana a reportat succes după succes încă din primul an la IDC Herzliya, astfel că, în prezent, ea este Assistant Academic Director la Reichman University Model United Nations Society.


De asemenea, Alex Klein are o carieră răsunătoare atât la nivel național, în calitate de consilier în cabinetul prim – ministrului României în perioada 2017 – 2019, cât și ca lector, în prezent, al Reichman University.


Fondatorul Reichman University, Uriel Reichman, s-a născut la Tel Aviv în 1942. În perioada 1960 – 1963, a luptat în trupele de apărare israeliene, iar în 1967 a absolvit cu cea mai înaltă distincție Facultatea de Drept a Universității Ebraice din Ierusalim. A activat atât ca lector, cât și ca profesor al Facultății de Drept din cadrul Universității Tel Aviv, fiind, totodată, profesor asociat al unor prestiogioase universități din Statele Unite și din Germania.


În perioada 1985 – 1990 a fost decan al Facultății de Drept din cadul Universității din Tel Aviv, iar în 1994 a fondat IDC Herzliya, prima instituție privată universitară non profit din Israel.


Legătura pe care Reichman University o are cu școala Laude-Reut este mult mai veche și mai puternică. Domnul Jonathan Davis, vicepreședinte al Departamentului pentru Relații Externe și director al Reichman University, este partener academic al Complexului Educațional Laude-Reut și, totodată, membru în Board of Trustees.


În plus, Reichman University este partener academic strategic al celui mai important eveniment dedicat diplomației organizat de Laude-Reut, 2Day Ambassador. Conferințele, ajunse la a zecea ediție, aduc împreună speakeri de renume din domeniul diplomației, al afacerilor internaționale, business și comunicații.


Primirea de către IDC Herzliya a titlului de universitate și schimbarea denumirii în Reichman University este o recunoaștere binemeritată a performanțelor academice pe care această reputată instituție de învățământ privat le-a avut în cei 27 de ani de la înființare.

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 296 times, 1 visits today)