Caută
Close this search box.

Gael Grunewald, șeful Departamentului de Educație al Organizației Mondiale Sioniste, la Școala Primară Laude-Reut

Elevii claselor primare din Complexul Educațional Laude-Reut au fost, joi, 10 februarie, gazda domnului Gael Grunewald, șeful Departamentului Educație al Orzganizațiie Sioniste Mondiale / World Zionist Organization (WZO), anterior  șeful Diviziei de așezări a Organizației Sioniste Mondiale și fostul vicepreședinte al KKL și secretar general al World Bnei Akiva

Domnia sa i-a cunoscut pe elevii claselor primare și, împreună cu aceștia, a onorat ceremonia de fixare a unei mezuzah aduse din Țara Sfântă la intrarea în noua clădire destinată învățământului primar și inaugurată la începutul acestui an școlar.

 

Mezuzah este un obiect de cult iudaic, așezat pe ușorul sau tocul din dreapta al ușii la intrarea unei camere sau locuințe. În iudaismul rabinic, este o cutie de forma cilindrică, conținând un pergament pe care sunt scrise, după reguli caligrafice speciale, în limba ebraică, două pasaje biblice.

 

Ulterior momentului solemn, domnul Grunewald a discutat cu elevii claselor primare despre viața de școlar în Laude-Reut.

De asemenea, elevi ai ciclului gimnazial și-au prezentat expoziția de desene cu tema Holocaustului.


Lucrările acestora, vernisate sub titlul ”There Are No Butterflies in the Ghetto”, au fost realizate sub îndrumarea profesorului de arte Marius Frățilă și reprezintă viziunea lor cu privire la tragedia Holocaustului și a libertății pierdute.


Expoziția „Nu există fluturi în ghetto”a luat naștere în urma menționării Zilei Internaționale de comemorare a Holocaustului din 27.01.2022.


După întâlnirea cu elevii ciclului primar, domnul Grunewald a avut bucuria de a-i cunoaște pe elevii Liceului Laude-Reut. Liceenii și profesorii Catedrei de Ebraică i-au prezentat vicepreședintelui WZO proiectele în care sunt implicați alături de colegi din Israel și din peste alte 20 de școli din România. Domnul Grunewald s-a declarat impresionat nu doar de cunoștințele de limbă și civilizație ebraică ale elevilor noștri, ci și de implicarea și dedicarea acestora în toate activitățile Laude-Reut. 


Totodată, domnul Grunewald s-a întâlnit cu reprezentanții Consiliului Elevilor Laude-Reut. Fiecare dintre acești a expus atât perspectiva personală, cât și pe a colegilor, cu privire la viața de licean Laude-Reut. Mai mult, elevii au vorbit cu mândrie despre proiectele de lidership, despre activitățile din cadrul Model United Nation, despre intershipurile pe care le fac în ambasade și la insituții de prestigiu, precum și despre participarea lor la numeroase conferințe internaționale.

Vizita lui Gael Grunewald a fost un mesaj puternic pe care WZO l-a transmis tuturor elevilor Complexului Educațional Laude-Reut, pe care i-a asigurat că se vor bucura și pe viitor de susținerea World Zionist Organization | WZO

 

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 184 times, 1 visits today)