Caută
Close this search box.

Concursul de proiecte de business, Demo Day – by BCR

Initiativa proiectelor de Business English a luat nastere in anul 2012, in cadrul liceului Laude Reut, in cadrul cursului de Business English coordonat de professor Mihaela Rata. Deoarece receptivitatea si curiozitatea elevilor era una cu mult peste nivelul de varsta al acestora, profesorul a decis sa le aduca o provocare in sensul de a lucra si elemente practice din sfera de afaceri, in cadrul unor ateliere practive de Business English. Elevii auavut ocazia sa aiba invitati la curs, personalitati din lumea de afaceri din Romania si din Europa si, treptat sa devina fascinati si interesati de felul in care functioneaza o afacere.

Astfel, in anul 2012, au primit drept sarcina de lucru la clasa, sub coordonarea profesoarei Mihaela Rata, intocmirea unui plan de afaceri, etapa cu etapa, pe un concept de business unic. La sfarsitula cestui an scolar a fost organizat un concurs in house, concurs jurizat de oameni de afaceri din Romania. Traditia s-a pastrat apoi in urmatorii ani sccolari, de fiecare data elevii parcurgand o treapta mai sus in scara invatarii acestor concepte practice. Ulterior, acest program de Business English a avut si speaker si mentori internationali, cum ar fi omul de afaceri domnul Dante Stein.

 

 

Un pas ulterior a fost un accent suplimentar pus pe partea practica a functionalitatii unei afaceri si elevii scolii noastre au inceput sa faca vizite on site la companii mari din Romania (cum ar fi la sediul companiei Don Café) in care sa viziteze fiecare department si sa inteleaga munca si efortul cotidian al acestuia.

 

 

Mai tarziu, programul de Business a fost suplimentat cu internshipuri la companii de renume (AFI), internshipuri practice in care elevii scolii noastre au putut sa asiste la construirea planurilor de marketing, campaniilor de vanzari si a altor activitati specific fiecarei afaceri.

 

Pana in anul 2021, peste 400 elevi ai liceului Laude-Reut au beneficiat de aceasta educatie non-formala, antreprenoriala si de leadership, educatie care a fost decisiva pentru admiterea lor ulterioara in cadrul celor mai bune scoli superioare de afaceri din Europa si din lume.

 

 

Din anul 2021, BCR si InnovX au devenit parteneri strategici in cadrul proiectelor de Business English de la liceu si in luna octombrie 2021, au organizat un concurs de start-upuri, in cadrul incubatorului Innov-X, in care au oferit elevilor nostril sansa de a-si prezenta proiectele la care au lucrat in ultimele luni, proiecte inovatoare, orientate catre viitor.

 

 

Concursul de proiecte de business, numit Demo Day, a fost sustinut intr-un mediu autentic, intr-o sesiune online deschisa de doamna Tova Ben Nun-Cherbis, Presedinta Complexului Educational Laude-Reut si domnul Sergiu Manea, CEO BCR. In fata unui juriu riguros, membri BCR si InnovX ( Ionut Stanimir – Marketing and Communication Manager, BCR, Ana Maria Cretu – Head of Social Banking, BCR, Anca Luca – Senior Brand Manager, BCR, Diana Dumitrescu- CEO InnovX, Daniel Dumitrescu – CIO InnovX), elevii au sustinut prezentari de inalta tinuta academica.

 

Locurile de pe podium au fost revendicate de echipa Rewire, locul 1 ( Irina Marin, Maria Isaila, Tudor Grosu, Alexia Opris, Brianna Stan, Selena Militaru), echipa Adds4You, locul 2 (Mihnea Stan, Armand Tica, Andrei Ionescu, Victor Zota, echipa Watch’n’Move, locul 3 (Rotem Alter, Andrei Micula, Alexis Dirdala, Iulia Bargaoanu, Erica Raiu, Damian Iftime).

 

Colaborarea noastra cu BCR si InnovX va continua in viitor, cu planuri si mai mari, participarea elevilor castigatori in programe de mentorat si in competitii autentice sustinute de profesionistii BCR. Mai mult, proiectele deja existente vor primi mentorat continuu, iar la sfarsitul anului scolar 2022, o noua serie de elevi, care acum au inceput pregatirea, isi vor sustine proiectele si ideile.

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 262 times, 1 visits today)