Caută
Close this search box.
Prof Ana Timotin și elevii clasei a VII-a B Laude-Reut

Chimia – o bucurie pentru elevii Laude-Reut

Chimia este una dintre pasiunile elevilor din Complexul Educațional Laude-Reut!  

Și în anul acesta școlar, prietenii chimiei – elevi de gimnaziu și de liceu – sunt aproape de minunata lume a științelor fiind implicați în activitățile proiectului CHIMIE360 – ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA CHIMIEI, proiect finanțat de Primăria Sectorului 3 București în parteneriat cu ASOCIAȚIA INFORMART, Facultatea de Chimie – Universitatea București și Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Pentru Fizica Materialelor București (INCDFM). 

Proiectul CHIMIE360 – ÎMPREUNĂ ÎN LUMEA CHIMIEI își propune: 

  • Promovarea  științelor exacte (chimie) în rândul elevilor unor licee din Sectorul 3 al Municipiului București prin demonstrarea caracterului său puternic aplicativ și a importanței sale în viața de zi cu zi; 
  • Familiarizarea elevilor cu implicațiile și oportunitățile oferite de o carieră în domeniul chimiei, fie că vorbim de învățământ, cercetare, chimie aplicativă, chimie medicală, chimie farmaceutică, chimia mediului etc.;

Dezvoltarea profesională și îmbunătățire performanțelor profesorilor de chimie, în special în domeniul chimiei practice, ținând cont de rolul esențial al acestora în formarea elevilor. 

În cadrul acestui proiect se vor desfășura activități precum: 

– Chimia de lângă noi. Sesiune de prezentări în licee privind caracterul aplicativ al chimiei și implicațiile acesteia în viața de zi cu zi – octombrie 2021. 

– Hands-on Chemistry. Ateliere de chimie practică în laboratoarele Facultății de Chimie din Universitatea din București și ale INCDFM – noiembrie 2021. 

– FanCHIMIE ( http://www.roconferinte.ro/fan-chimie/ ). Concurs organizat de ASOCIAȚIA INFORMART, în parteneriat cu  Universitatea din București și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Materialelor, concurs de creativitate pe teme chimice, pe 4 secțiuni (foto, video, grafică, eseu) în care concurenții vor trebui să surprindă, prin creațiile lor, frumusețea chimiei și să convingă audiența de importanța chimiei.  
AUTOR: Profesor de chimie Ana Timotin

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 465 times, 1 visits today)