Caută
Close this search box.

LAUDE-REUT – ÎN TIMES SQUARE

De Ziua Mondială a Creativității și Inovației (21 aprilie), Complexul Educațional Laude-Reut a fost reprezentat pe billboard-ul central din Times Square, New York, ca finalist la concursul internațional de videoclipuri „Our Sustainable Future”, organizat sub egida ONU.

Școala noastră a participat la concurs cu trei videoclipuri, maximum posibil conform regulamentului de desfășurare. Și tot potrivit regulamentului, elevii au avut de ales între cele 17 teme-țintă, „Global Goals” propuse de ONU pentru o dezvoltare durabilă a omenirii. Iar mesajul lor trebuia să fie extrem de concis, sub raportul imaginii și al comentariului: 60 de secunde. La fel de important era ca întreg conținutul să fie original.

 

Anul acesta au fost implicate în concurs nouă țări europene: Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Marea Britanie, Portugalia și România. Proiectele au trecut printr-o jurizare preliminară, în urma căreia s-au calificat maximum patru din fiecare țară, între care, din România, două au fost de la Laude-Reut: „Combating Gender Inequality”, realizat de Ariadna Albu, Ana-Maria Boerescu, Maria Bahnă, Mara Georgescu, de la 10U, și „Education, the path to a better world”, realizat de Cristian Iancu, Maria Isailă, Irina Marin, Alexia Opriș, de la 10M. 

 

A urmat apoi vizionarea lor pe YouTube și atragerea cât mai multor like-uri, pentru ca în final să rămână doar 12 videoclipuri, între care și cel realizat de elevele noastre de la 10U. Un al treilea videoclip, „I Want My Earth Back”, a fost conceput și realizat, la fel de creativ ca și celelalte, de Sabin Codreanu, de la 11U. Pentru finală, elevii au avut de pregătit câte două colaje cu fotografiile lor, sigla școlii, a concursului și drapelul țării, ce pot fi văzute împreună cu videoclipurile.

 

Să mai amintim că proiectele au fost realizate în cadrul programului de media-comunicare de la Laude-Reut, care împlinește anul acesta 14 ani de activitate. (Profesor Liana Ionescu)

 

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 289 times, 1 visits today)