Caută
Close this search box.
Laude-Reut deschidere an scolar 2020

Absolvenții Laude-Reut, pod al prieteniei româno-israeliene

În mod tradițional, ca la fiecare mijloc de septembrie și în apropierea Anului Nou evreiesc ce urmează a fi sărbătorit la acest final de săptămână, în prezența Ambasadorului David Saranga, Președinte Onorific al Laude-Reut Board of Trustees, absolvenții promoției 2020 s-au reunit în Piața Leul Ierusalimului, în fața clădirii Academician Nicolae Cajal, sediul liceului Laude-Reut, pentru a preda ștafeta elevilor de clasa a XII-a, care le calcă pe urme spre succes.

 

Generația 2020, cea de a 11-a din existența liceului Laude-Reut, a adăugat panopliei media 10 la bacalaureat și 22 de note de 10 la probele acestui examen, ceea ce situează instituția noastră printre primele în București, cu media 9,50.

 

În aer liber și în condiții de distanțare fizică, 16 absolvenți din 30 au primit diploma Magna Cum Laude, cea mai înaltă distincție acordată la finalul liceului nostru elevilor care obțin minimum media 9,50 la bacalaureat, o adevărată carte de vizită a pregătirii și seriozității lor pe noul drum pe care au pornit, la universități de top din Europa, Statele Unite ale Americii și Israel.

 

Ceremonia emoționantă s-a dorit a fi și una de absolvire, nu doar de premiere și rămas bun, întrucât această generație, atât de încercată de pandemie, nu a beneficiat de banchetul de final al clasei a XII-a. Gândurile lor, împărtășite restrânsei audiențe din spatele măștilor pe care suntem nevoiți a le purta, au surprins atât gratitudinea față de profesori, cât și provocările marcante ale acestui an.

 

Alături de diriginți și colegii lor mai tineri, legați simbolic cu panglici în culorile Laude-Reut, dar și cu mii de fire nevăzute ale colegialității, am creat un pod al prieteniei, precum excelent a punctat E.S. Ambasadorul Saranga, și le-am urat drum lin în viață, reamintindu-le că îi așteptăm mereu acasă, în marea familie Laude-Reut ai cărei membri rămân pentru totdeauna. În cinstea lor, baloane alb-albastre și-au luat zborul în văzduh, purtând visurile lor înalte pe care suntem convinși că le vor împlini cu mare determinare.

 

Complexul Educațional Laude-Reut a reluat astăzi cursurile pentru cei 495 de elevi în toate ciclurile, de la grădiniță la liceu, deschizând astfel anul școlar 2020-2021 în format hibrid (față în față și online).

 

Din motive de securitate și sănătate, în contextul pandemiei COVID-19, elevii nu au avut parte de o ceremonie de bun (re)venit la școală, cu toată emoția revederii, ci de triaj medical, termometrizare, trasee de deplasare în incinta instituției, reguli de purtare a măștii și de interacțiune la distanță cu colegii și profesorii de care le-a fost dor din 12 martie 2020.

 

Sănătate și succes tuturor!

 

Cristina Marin

Laude-Reut Projects & PR Manager

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 206 times, 1 visits today)