Caută
Close this search box.

IOANA MOGOȘ, ABSOLVENTĂ LAUDE-REUT 2019, ESTE NOUL PREȘEDINTE IDC-MUN HERZLIYA, ISRAEL

Ioana Mogoș a absolvit liceul Laude-Reut în anul 2019, ferm decisă pentru a urma o carieră în domeniul diplomației, fapt pentru care actualmente este studentă la Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy în cadrul IDC Herzliya.

Cum a reușit performanța ca în primul său an de studenție să devină Președintele IDC Model United Nations? Aflăm direct de la Ioana și o felicităm cu mare bucurie.

Pasiune și talent: două lucruri esențiale pentru a reuși in viitor. Pot spune cu certitudine că mi-am descoperit pasiunile în urma cu patru ani. Faptul că am fost expusă atâtor cursuri și activități extracuriculare este un avantaj întrucât astfel mi-am găsit vocația. Încă din primul an in liceul Laude-Reut am avut oportunitatea de a lua parte la cursurile de media și diplomație și la clubul Model United Nations. Totodată, în acest mediu mi-am descoperit talentul și abilitățile pentru aceste domenii. În prezent, urmez un program bachelor Government, Diplomacy and Strategy la IDC Herzliya, în Israel.

 

În același timp, am vrut să-mi continui pasiunea pentru MUN și pentru a fi la curent cu ce se întâmpla pe scena politică internațională, alăturându-mă clubului IDC Model United Nations. Astfel, am mai adăugat două conferințe pe lista celor nouă la care am participat în timpul liceului. Încă o dată, talentul pentru dezbateri politice mi-a fost recunoscut prin obținerea premiului Best Delegate.

 

Pentru a-mi fructifica aceste abilități, am decis sa aplic pentru poziția Assistant Academic Director în cel de-al doilea semestru, pentru care am fost admisa datorită experienței mele. Responsabilitățile mele constau în a preda regulile de procedură, de a organiza simulări și de a oferi feedback delegaților care s-au alăturat societății în al doilea semestru. Am primit multă satisfacție lucrând pentru această poziție, deoarece am văzut progresul fiecărui delegat în parte și i-am văzut exprimând idei unice care ar putea soluționa conflicte actuale în timpul simulărilor.

 

Și cum mă apropii de sfârșitul primului an de studiu la IDC, am decis să accept o nouă provocare. După 11 conferințe naționale si internaționale și după cinci ani de experiență Model United Nations ca delegat, chair (moderator), mentor și membru de board, m-am hotărât să aplic pentru poziția de președinte pe care am primit-o în urma votului membrilor societății. Sunt mai mult decât entuziasmată să-mi încep activitatea întrucât am deja o viziune clar definită pentru viitorul societății.

 

Nu în ultimul rând, doresc să închei prin a spune cât de important este să-ți descoperi pasiunile cât de repede posibil, pentru a avea șansa de a le șlefui și de a profita la maxim de fiecare oportunitate ce implică respectivele abilități.

Alătură-te familiei Laude-Reut!

Partenerii Noștri

(Visited 170 times, 1 visits today)