secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

PUȚIN TIMP, DAR O CREAȚIE MINUNATĂ

Robotica in Summer SchoolRobotica in Summer School

Mulți oameni asociază creativitatea în special cu artele: muzica, teatrul, dansul, literatura etc. care sunt deseori denumite "arte creative", dar elevii Laude-Reut sunt creativi și la orele de ROBOTICA LEGO din timpul anului școlar și mai ales la orele de robotică din summer school.

Reproducerea, din piese LEGO, a mediului familiar copilului – casa, parcul, străzile din jurul casei, gradina, școala, copacii – dezvoltă capacitățile cognitive și de orientare în spațiu, spiritul de observație și simțul proporțiilor.

Prin implicarea activă în jocul de construcție, mai ales dacă participă mai mulți copii, este stimulată dezvoltarea personală, socio-emoțională, și se crează abilitățile de lucru în echipă, de întelegere a diferențelor între oameni, se realizează platforma psihologică de relaționare cu ceilalți, construită pe respect solicitat și oferit.

Mi-a placut foarte mult să lucrez în echipă cu colegii și prietenii mei: Sofi, Miriam și Daniel alături de care am realizat ceva minunat într-un timp foarte scurt, dar care mi-a adus o satisfacție deplină. La ora de robotică mă simt bine, mă relaxez făcând diferite construcții din lego. În decurs de câteva ore pe zi am făcut o “căsuță” lego de dimensiunea unui braț.

Beatrice Anne-Marie Laufer, clasa a III-a

 

 

CONCURSUL DE ROBOTICĂ FIRST LEGO LEAGUE JUNIOR

 34529494 1406569059443739 8147527938032533504 nȘi anul acesta, la fel ca și anul trecut, elevii de la Complexul Educațional Laude-Reut au participat la Concursul de robotică First Lego League Junior ce a avut loc la Universitatea Politehnica, București în data de 16 februarie. 

La clubul de robotică, ce se desfășoară în cadrul școlii, sunt înscriși 80 de elevi pasionați de robotică și programare, dintre aceștia jumătate au participat la concursul de robotică.

Tema concursului a fost "MISSION MOON - Cum supraviețuim pe lună?"

În cadrul orei de robotică elevii au vizionat filme despre lună cu scopul de a putea raspunde la urmatoarele întrebări: Ce trebuie să știm despre lună că să putem trăi acolo? Ce vom mânca și bea? De unde vom lua energia? Cum vom respira? Cum ne vom distra? Ce alte probleme vom avea de rezolvat?

Îndrumați și ghidați de profesoara Simona Popescu elevii au construit o bază lunară din piese lego alături de care au integrat și un robot programabil.

Read more ...

PROFESORII LAUDER-REUT SE AFLĂ ÎN AVANGARDA EDUCAȚIEI STEAM ÎN ROMÂNIA, PRIN CURSURI DE FORMARE ÎN ISRAEL

PROFESORII LAUDER-REUT SE AFLĂ ÎN AVANGARDA EDUCAȚIEI STEAM ÎN ROMÂNIA, PRIN CURSURI DE FORMARE ÎN ISRAEL

În perioada 10-14 aprilie 2018, un număr de 11 profesori de stiințe și arte de la Complexul Educațional Lauder-Reut din București, au participat la un program educațional STE(A)M (Science, Technology, Engineering, Arts and Mathematics) organizat de Center for Educational Technology (CET) din Israel.

Scopul principal al acestui program educațional a fost formarea continuă a profesorilor prin prezentarea unor instrumente digitale utilizate cu succes în sistemul educațional din Israel. Prin diversitatea activităților propuse participanților de către CET, programul a reprezentat și o incursiune în istoria, cultura și civilizația Israelului, dar și o oportunitate de team-bulding pentru profesorii din România.

Read more ...