secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

LAUDE-REUT ÎN JURIUL FESTIVALULUI „ONE WORLD ROMANIA”

La Festivalul de publicitate ADCE BarcelonaAlexandra Mocanu, elevă în clasa a IX-a R, Complexul Educațional Laude-Reut, va face parte din Juriul liceenilor, la Festivalul internațional de film documentar „One World Romania” (Bucuresti, 15-24 martie). În juriu s-au calificat cinci elevi de la licee din întreaga țară, pe baza unei competiții cât se poate de serioase.

Candidatii au avut de scris un eseu de 500 de cuvinte pe tema: „Descrie o societate sau o comunitate utopică, bazându-te pe propriile experiențe cu grupurile (mai mari sau mai mici) din care faci parte.” 

Ei au trebuit să convingă comisia de evaluare că pot răspunde argumentat la întrebări cum ar fi: Ce face o comunitate să funcționeze și ce o poate dezbina? Ce căutăm atunci când aderăm la un nou grup și la ce suntem dispuși să renunțăm pentru a fi acceptați? La ce comunități sau grupuri ai aparținut de la bun început și în care ai aderat pe parcurs? Comunitatea este mai degrabă o premisă (punctul de plecare), sau o promisiune (lucrul spre care tindem, pe care îl căutăm)? Ce înseamnă solidaritatea într-o comunitate? De ce este ea importantă? Ce anume, din comunitatea imaginată de tine, poate fi transferat în realitatea în care trăiești?

Observăm că tema ne dă mult de gândit chiar și nouă, adulților. În plus, candidații au avut de scris o motivație privind participarea la festival. Alexandra a amintit, între altele, că lucrează deja la realizarea unor filme tematice în cadrul școlii.

Liceenii care alcătuiesc juriul vor trebui să vizioneze şi să dezbată 10-12 filme propuse de organizatori, iar la finalul festivalului vor alege câștigătorul, oferind o motivație scrisă.

„One World Romania”, ajuns la a 12-a ediție, este singurul festival de film documentar din România dedicat drepturilor omului. Din Juriul liceenilor a mai făcut parte un elev de la „Laude-Reut”, în 2013, Matei Gaginsky, membru, ca și Alexandra, al grupei de media-comunicare din școală.

Un mare BRAVO și felicitari pentru Alexandra! Să ne bucurăm pentru ea! Poate fi un început de drum profesional. În orice caz, va fi o experiență de neuitat.

Profesor Liana Ionescu

Read more ...