secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

ÎN LABORATORUL ȘTIRILOR A3 ȘI OBSERVATOR

ÎN LABORATORUL ȘTIRILOR A3 ȘI OBSERVATOR

Ca de fiecare dată de-a lungul celor 13 ani de media-comunicare, internship-urile în televiziuni se bucură de cel mai mare interes din partea elevilor de la Laude-Reut. Așa a fost și ultima experiență de acest fel, derulată, în perioada 18-21 iunie, la Antena3 – Observator, laboratorul știrilor pentru cele două canale: de informații și generalist.

14 elevi au fost, rând pe rând, prezentatori, reporteri, redactori și chiar realizatori ai unei emisiuni de știri. Ei au văzut ce înseamnă să lucrezi într-un imens platou de televiziune, dar și în micile studiouri de montaj, au asistat la emisiuni în direct, au dialogat cu prezentatori, jurnaliști, graficieni, producători. Oana Stancu Zamfir le-a permis să asiste la jurnalul pe care tocmai îl prezenta live și chiar a venit să vorbească cu elevii într-o scurtă pauză de emisie, ceea ce i-a încântat peste măsură. Sonia Simionov, jurnalist de eveniment și reporter în zone de conflict, le-a vorbit despre cinism și empatie în abordarea subiectelor de acest tip, iar Mădălina Iacob le-a împărtășit din cea mai recentă și emoționantă experiență avută, ca jurnalist acreditat la Vatican pentru vizita Papei Francisc în România. Elevii au fost inițiați și în chestiuni mai tehnice, cum ar fi dicția, citirea unui text de pe prompter, rolul machiajului în realizarea unei figuri expresive.

ÎN LABORATORUL ȘTIRILOR A3 ȘI OBSERVATORDin discuții și din ceea ce puteau vedea în jurul lor, elevii au înțeles că „prezentatorul captează atenția, dar esențială este echipa, pentru că fiecare rotiță contează”, că „știrea nu este (doar) citită, ci transmisă”, că „jurnalismul de televiziune este o meserie în care nu te plictisești niciodată, dacă îi ești dedicat”, iar „televiziunea înseamnă, înainte de toate, spectacol.” Dacă în prima zi, elevii au fost un fel de excursioniști, la finalul internship-ului ei și-au pus în valoare cunoștințele dobândite și au realizat și prezentat o emisiune de știri după toate regulile.

Pe tot parcursul internship-ului, elevii au fost însoțiți de domnul Mihai Grigoruță, secretar general de redacție – Observator, care i-a coordonat în toate aceste activități, îndrumându-i cu pasiune, competență și răbdare, iar în final le-a înmânat diplomele de participare emise și semnate de conducerea postului.

Satisfacția elevilor în urma acestui internship reiese atât din impresiile lor, cât și din fotografiile care îi surprind în diferite ipostaze de jurnalist de televiziune.

Read more ...