secretariat@laude-reut.ro    +40 031.805.57.72 / 021.320.15.99  twitterfacebook

IDEI ORIGINALE DE BUSINESS PROPUSE DE ELEVII LAUDE-REUT

DSC00180In data de 11 iunie 2019 , in Aula Institutului Bancar Roman (institutie partenera a liceului Laude Reut),  clasele a IX-a, a X-a si a XI-a  au susținut proiectul final de absolvire pentru modulul Business English; acesta a fost organizat după cum urmează: in grupe de cate 3, 4 sau 5  (in funcție de profilul fiecărei clase), elevii   au pregătit si dezvoltat ideea unei afaceri proprii, bazata pe un concept original. Acesta  a fost prezentat  ( in power-point) in fata unui grup de potențiali investitori format din oameni de afaceri din mediul de afaceri din Romania care au fost interesați (in mod fictiv) sa dezvolte aceasta afacere mai departe, sa investească in ea si sa obțină un profit ulterior.

 Elevii au prezentat conceptul afacerii lor (intr-un timp alocat de maxim 15 minute per grupa) iar juriul le-a adresat întrebări din cele mai diverse legate de aceasta idee de afaceri, sau au dorit sa clarifice anumite aspecte. In anumite situații, juriul le-a oferit sugestii, ghidaj sau sfaturi pentru implementarea ulterioara a conceptului.

 După aceasta scurta sesiune de întrebări si răspunsuri, unul sau mai mulți membri ai juriului a decis  daca este interesat sau nu sa investească in respectiva idee de afaceri si in ce condiții.

Totodată, fiecare prezentare a fost evaluata dupa urmatoarele criterii: originalitatea conceptului, implementare si fezabilitate precum si, desigur, calitatea limbii engleze, deoarece toate proiectele au fost susținute in limba engleza.

Premiile s-au acordat pentru doua categorii: elevii claselor a IX-a,  (la inceput de drum in materia Business English) si clasele a X-a si a XI-a,clase care au deja experienta in intocmirea unui plan de business.

DSC00184Grupa castigatoare la categoria claselor a IX-a a fost „Goji Heaven”, formata din Ana Maria Scutelnicu, Alexia Hafner, Lara Tifui si Ruth Tzutziashvili (IX real), cu un proiect care propune infinntarea unei ferme de fructe de goji in tara noastra iar recolta acestei ferme sa fie distribuita la nivel national astfel incat Romania sa nu mai fie nevoita sa importe aceste fructe atat de sanatoase si versatile. Ulterior, intr-un plan de dezvoltare alcatuit pe o perioada de 5 ani, compania lor sa inceapa sa si exporte.

Grupa castigatoare la categoria claselor a X-a si a XI-a fost „Candy Express”, formata din Rares Bunda, Tudor Coman, Toma Moisescu, Patricia Alexe si Ana Ciobanu (X real) cu un proiect care isi propune sa aduca in Romania dulciuri specifice multor tari din lume; bazat pe o idee originala si promovandu-se cu un marketing emotional (dulciuri care aduc inapoi amintiri ale locurilor vizitate si ale momentelor traite acolo), impreuna cu o sustinere impecabila in limba engleza, elevii au impresionat juriul obtinand cel mai mare punctaj pe toate criteriile.

Uram tuturor elevilor mult succes pe mai departe si le transmitem felicitările noastre pentru productiva munca de echipa pe care au depus-o!

prof. Mihaela Rață